Uwielbiam masło orzechowe, mogłabym je jeść w każdej postaci. Teraz pora na ciacha.Ciastka z masłem orzechowym(przepis na ok. 22 ciastka)150g masła orzechowego50g masła250g mąki100g cukru trzcinowegopół łyżeczki proszku do pieczenia2 jajkaWszystkie składniki przekładamy do malaksera i miksujemy, aż uzyskamy jednolite ciasto.Wersja bez malaksera:Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i cukier. Następnie dodajemy masło orzechowe, zwykłe, roztopione i wbijamy jajka.Z ciasta formujemy małe kulki, układamy je na plasze do pieczenia, zachowując niewielkie odległości pomiędzy nimi.Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu zostawiamy na chwilę do ostygnięcia. Najlepiej smakują z mlekiem :)Angelika KnopLorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor Aenean massa.Aenean commodo ligula eget dolor Aenean massa.You Might Also Like