ßßß
3-4 łyżki kaszy pęczak3/4 szklanki mleka 2% ( lub innego dowolnego)1/4 szklanki mleczka kokosowego2 łyżki wiórek kokosowychgruszkaDo rondelka wlewamy mleko krowie i kokosowe. Gdy się zagotuje wsypujemy kaszę i gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 minut. Mieszamy o jakiś czas, aby się nie przypaliło. Gdy kasza wchłonie cały płyn, a będzie jeszcze twarda - dolewamy mleka i gotujemy dalej.Gruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do gotującej się kaszy, gdy danie jest już prawie gotowe. Nie chcemy, aby gruszka za bardzo się rozgotowała ;)Gdy kasza jest już miękka, wyłączamy ogień, dodajemy wiórki kokosowe, przekładamy do ulubionej miseczki, posypujemy startą, białą czekoladą i zjadamy ;)
Ktoś ma lepszy pomysł na udany początek dnia ;)?