Wykonanie
Leniwe, niedzielne poranki mają to do siebie, że nie trzeba się z niczym spieszyć, można poeksperymentować, nabrudzić, posprzątać i delektować się pysznym posiłkiem nie patrząc w pośpiechu na zegarek. Tak, to są idealne poranki.
3 łyżki
otrębów owsianychłyżka
mąki pełnoziarnistejłyżeczka
kakaopłaska łyżeczka
proszku do pieczeniajajkopół
cukinii2 łyżki
jogurtu naturalnegoZaczynamy od piekarnika - rozgrzewamy go do 180 stopnii.
Otręby,
mąkę, proszek i
kakao dokładnie mieszamy, dodajemy
cukinię utartą na tarce o grubych oczkach oraz
jogurt. Wbijamy
jajko i łączymy z resztą składników. Przekladamy do kokliki i zapiekamy ok. 20-25 minut.
Do śniadania obejrzymy Nigellę, bo dawno jej nie było: