Wykonanie
Lubię gotować dla innych. I tak dziś na obiad przygotowałam puchowe placuszki. Są niezwykle delikatne i subtelne w smaku.

400g
maślanki1/2 łyżki
sody oczyszczonej2
jajka3 łyżki
cukrucukier waniliowy2 szklanki
mąki krupczatki
rodzynkiolej do smażeniaWlewamy
maślankę do miski. Dodajemy
sodę i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy
jajka,
cukier i
cukier waniliowy. Znów dokładnie mieszamy, tak aby składniki dobrze się połączyły. Kolejnie przesiewamy
mąkę do miski. To bardzo ważny epat, dzięki przesianiu nie będziemy
mieć grudek w cieście oraz placuszki będą bardziej puszyste. Mieszamy ciasto delikatnie drewnianą łyżką. Opcjolanie dodajemy
rodzynki i smażymy na dobrze rozgrzanym
oleju około 4 minut. Podajemy z
cukrem pudrem.
