Zapraszam na pyszną letnią sałatkę z sycącym grillowanym kurczakiem ułożonym na rukoli i sałacie z dodatkiem pomidorków koktajlowych. Ciekawym akcentem jest przełamanie smaku wytrawnej sałatki, lekko słodką gruszką. Ważne jest żeby była twarda i chrupiąca. Przejrzała raczej odbierze nam apetyt ;)Składniki:(na 4 porcje)dwie pojedyncze piersi z kurczaka2 łyżeczki miodu2 łyżeczki musztardy Dijon2 łyżeczki musztardy francuskiej½ łyżeczki zielonego pieprzu marnowanegosałata masłowarukolapomidorki koktajlowetwarda gruszkaoliwa z oliwekkrem balsamicznysól, czarny pieprzSposób przygotowania:Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy wzdłuż na porcje.Miód, musztardy oraz zielony pieprz marynowany łączymy tworząc marynatę. Mięso z kurczaka marynujemy przez przynajmniej 2h a najlepiej całą noc. Kurczaka grillujemy na patelni grillowej lub ruszcie z obu stron na złoto. Lekko przestudzamy. Kroimy w paski.Na każdy z talerzy rwiemy kilka listków sałaty oraz nakładamy dużą garść rukoli. Pomidorki myjemy, większe rozcinamy na pół. Układamy na rukoli. Całość delikatnie skrapiamy oliwa z oliwek i kremem balsamicznym. Solimy i pieprzymy do smaku.Na sałacie układamy grillowanego kurczaka.