Wykonanie
Dziś Tłusty Czwartek a więc pączko- i faworkobranie.Idąc nieco pod prąd proponuje
słodycz, po którym nie powinniśmy
mieć wyrzutów sumienia.
Awokado dzięki zawartości kwasu oleinowego obniża poziom cholesterolu, a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie
krwi.http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/awokado-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze_42136.html
Awokado dzięki zawartości kwasu oleinowego obniża poziom cholesterolu, a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie
krwi.http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/awokado-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze_42136.html
Awokado dzięki zawartości kwasu oleinowego obniża poziom cholesterolu, a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie
krwi.http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/awokado-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze_42136.html
Awokado zawiera spore ilości kwasu linolowego, który obniża cholesterol, oraz potas regulujący ciśnienie
krwi.
Kakao jest bardzo bogatym źródłem magnezu, wapnia, chromu, żelaza, manganu czy cynku. Świetnie wpływa na samopoczucie i koncentrację, redukuje stres i wyczerpanie. A miodzik ma właściwości antybakteryjne, wzmacnia
serce i odżywia mózg.
Miód wzmacnia
serce, koi nerwy, ożywia mózg, goi rany. Ma właściwości antybakteryjnehttp://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-niekonwencjonalna/miod-wartosc-odzywcza-i-wlasciwosci-lecznicze-miodu_35801.html
Awokado dzięki zawartości kwasu oleinowego obniża poziom cholesterolu, a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie
krwi.http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/awokado-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze_42136.htmlKiedy zobaczyłam podobny przepis na Facebooku ad razu wiedziała, że go przygotuje. Świetna alternatywa dla tradycyjnego
kremu czekoladowego. Dużo zdrowsza i mnie kaloryczna. Bez dodatku
cukru i tłuszczu.
Daje głowę że niewielu odgadnie co jest podstawą tego pysznego kremu ;)
Składniki:1 dojrzałe
awokado3 łyżeczki
kakao3 łyżeczki
mioduSposób przygotowania:
Awokado powinno być miękkie i dojrzałe (ale nie brązowe). Jeśli jest twarde
wińmy je w gazetę i zostawmy na dzień/dwa.
Awokado rozkrawamy na pól i wyciągamy miąższ. Łączymy z
kakao i
miodem i miksujemy blenderem na gładka masę. Wg upodobań można dodać więcej lub mniej
kakao i
miodu lub też dodać mielone
orzechy czy
cynamon. Przechowujemy w lodówce.