Wykonanie

Polubisz ten przepis na zup ę
rybn ą z
kawa ł
kami pieczonego ł
ososia i
papryki. Baz ą zupy jest lekki
bulion warzywny. To pyszna w smaku, rozgrzewaj ą ca potrawa w jednym garnku - na obiad, na weekend, na imprez ę z przyjació ł mi. Nowoczesna, lekka wersja tradycyjnej zupy
rybnej. I dealn a kompozycja delikatnego ł
ososia z pikantno-s ł odkim smakiem
papryki ... .Składniki na 4 osoby :2
czerwone papryki + filet z
łososia ok. 500g (bez sk óry),
oliwa,
oregano,
sól morskaNa
bulion:
włoszczyzna, 2 łyżki
masła, 1/2 łyżeczki
soliPrzygotowanie: Przygotuj ryb ę: polej
oliwą z
solą i
oregano i odstaw na pół godziny. P rzygotuj
paprykę: umyj, przekr ój na pó ł, usuń pestki, upiecz w piekarniku (po upieczeniu sk
órka b ędzie łatwiej odchodzić).
Paprykę obierz,
pokr ój w paski. Z
włoszczyzny ugotuj
bulion. Po upieczeniu rozdrobnij
rybę widelcem i przeł ó ż do
bulionu, dodaj upieczoną
paprykę, całość zamieszaj i kr ótko zagotuj. Podawaj w g łębokich talerzach przybraną świeżymi listkami.