ßßß Cookit - przepis na Kiełbaski drobiowe domowe. Apetyt na grilla

Kiełbaski drobiowe domowe. Apetyt na grilla

nazwa

Wykonanie

Domowe kiełbaski są idealne d la całej rodziny, także dla dzieci i osób na diecie. Ich przyrządzenie jest łatwiejsze niż myślisz. Możesz je przygotować dzień wcześniej i podać następnego dnia - na zimno albo na ciepło, pieczone w grillu lub w piekarniku (z funkcją grilla). Najlepiej smakują z pastą z awokado i pajdą wiejskiego chleba na zakwasie ....
Polecam ten przepis na domową kie łbasę na śniadanie Wielkanocne, a także na imprezę, na grilla, na wycieczkę .... To lekka i zdrowa alternatywa dla wędlin ze sklepu ....
Kie łbaski drobiowe domowe
Sk ładniki na 12 kiełbasek:
4 filety z piersi kurczaka (ok. 1-1,2 kg) + 1 łyżka (z czubkiem) kaszy manny, 2 łyżeczki suszonego majeranku, 1 ca ła cebula czerwona (jest łagodniejsza w smaku), 2 duże białe cebule, 1 łyżeczka soli;
Przygotowanie:
Świeże filety z kurczaka wł ó ż do zamrażarki. Na wp ó ł rozmrożone posiekaj ostrym nożem lub tasakiem na miazgę. Dodaj 1 łyżkę z czubkiem kaszy manny, dwie łyżeczki suszonego majeranku i p ó ł łyżeczki soli. Dobrze wymieszaj składniki na jednolitą masę. Całość podziel na dwanaście porcji. Z każdej porcji uformuj kiełbaskę - wałeczek o długości 12 cm i średnicy ok. 2-2,5 cm. Cebulę opłucz, obierz z zewnętrznych warstw, pokr ój na piórka (cienkie plasterki). W g łębokim garnku podgrzej wodę, dodaj pi órka cebuli i sól. Doprowadź do wrzenia.
Do wrzątku wł ó ż delikatnie kiełbaski. Następnie gotuj na małym ogniu przez ok. 20 minut. Podawaj od razu gorące prosto z wody lub na drugi dzień podpieczone na grillu z połówkami cebuli. Dobre r ównie ż na zimno jako wędlina do kanapek.
Źródło:http://amandaricci-butikzprzepisami.blogspot.com/2014/04/kiebaski-drobiowe-domowe-apetyt-na.html