Wykonanie

Domowe
kiełbaski są idealne d la całej rodziny, także dla dzieci i osób na diecie. Ich przyrządzenie jest łatwiejsze niż myślisz. Możesz je przygotować dzień wcześniej i podać następnego dnia - na zimno albo na ciepło, pieczone w grillu lub w piekarniku (z funkcją grilla). Najlepiej smakują z pastą z
awokado i pajdą
wiejskiego chleba na zakwasie ....Polecam ten przepis na domową kie łbasę na śniadanie Wielkanocne, a także na imprezę, na grilla, na wycieczkę .... To lekka i zdrowa alternatywa dla
wędlin ze sklepu ....Kie łbaski drobiowe domoweSk ładniki na 12 kiełbasek:4
filety z piersi kurczaka (ok. 1-1,2 kg) + 1 łyżka (z czubkiem)
kaszy manny, 2 łyżeczki suszonego
majeranku, 1 ca ła
cebula czerwona (jest łagodniejsza w smaku), 2 duże białe
cebule, 1 łyżeczka
soli;Przygotowanie:Świeże
filety z kurczaka wł ó ż do zamrażarki. Na wp ó ł rozmrożone posiekaj
ostrym nożem lub tasakiem na miazgę. Dodaj 1 łyżkę z czubkiem
kaszy manny, dwie łyżeczki suszonego
majeranku i p ó ł łyżeczki
soli. Dobrze wymieszaj składniki na jednolitą masę. Całość podziel na dwanaście porcji. Z każdej porcji uformuj
kiełbaskę - wałeczek o długości 12 cm i średnicy ok. 2-2,5 cm.
Cebulę opłucz, obierz z zewnętrznych warstw,
pokr ój na piórka (cienkie plasterki). W g łębokim garnku podgrzej
wodę, dodaj pi
órka cebuli i
sól. Doprowadź do wrzenia.Do wrzątku wł ó ż delikatnie
kiełbaski. Następnie gotuj na małym ogniu przez ok. 20 minut. Podawaj od razu gorące prosto z
wody lub na drugi dzień podpieczone na grillu z połówkami
cebuli. Dobre r ównie ż na zimno jako
wędlina do kanapek.