Wykonanie
Bez jakichkolwiek wątpliwości wszyscy wiemy, że
mięta, oreo i
ser równa się przepyszny sernik. Mój jest na zimno, nie wymaga pieczenia, gotowania, kombinowania i wielu godzin ciężkiej pracy, a co najważniejsze jego
miętowy smak pochodzi ze świeżej
mięty, a nie z chemicznych mieszanek. Cudownie lekka
polewa czekoladowa nadaje sernikowi charakteru. Serdecznie polecam jako niezwykle orzeźwiający deser w upalne dni.With out any doubts We all know that mint oreo and cheese equals to delicious cheesecake . My cheesecake is cold,it does not require baking, stewing,combining and many hours of work, and
most importantly mint flavor is obtained not by chemical
mixes, but with fresh mint . A wonderful delight chocolate coating adds that cheesecake a character . I reccomend this dish as unusual refreshment on hot days.

1 kg mielonego
twarożku4 garście świeżej
mięty1/2 szkl
cukru pudru1
olejek waniliowy3 łyżki
żelatyny400 g
ciastek oreo150 g
masła150 g
czekolady2 łyżki
mleka-
Miętę dokładnie płuczemy i mielimy wraz z
cukrem pudrem i
olejkiem waniliowym gładką papkę.-
Ser przekładamy do miski i mieszamy dokładnie z
miętą.-
Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej
wody i powoli dolewamy do
twarożku z
miętą.- Ciasta kruszymy do blendera i miksujemy do konsystencji mokrego piasku. Następnie wlewamy stopione
masło. Dokładnie mieszamy, masą wykładamy blaszkę, a następnie wkładamy ją do lodówki na 15 minut.- Na gotowy spód z oreo wylewamy masę
serową i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.- Przed upływam
trzech godziny roztapiamy
czekoladę z
mlekiem i odrobinę studzimy. Wyjmujemy sernik z lodówki, wylewamy na niego polewę i wstawiamy do lodówki na całą noc.Smacznego:)
