ßßß
1 kg mielonego twarożku4 garście świeżej mięty1/2 szkl cukru pudru1 olejek waniliowy3 łyżki żelatyny400 g ciastek oreo150 g masła150 g czekolady2 łyżki mleka- Miętę dokładnie płuczemy i mielimy wraz z cukrem pudrem i olejkiem waniliowym gładką papkę.- Ser przekładamy do miski i mieszamy dokładnie z miętą.- Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej wody i powoli dolewamy do twarożku z miętą.- Ciasta kruszymy do blendera i miksujemy do konsystencji mokrego piasku. Następnie wlewamy stopione masło. Dokładnie mieszamy, masą wykładamy blaszkę, a następnie wkładamy ją do lodówki na 15 minut.- Na gotowy spód z oreo wylewamy masę serową i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.- Przed upływam trzech godziny roztapiamy czekoladę z mlekiem i odrobinę studzimy. Wyjmujemy sernik z lodówki, wylewamy na niego polewę i wstawiamy do lodówki na całą noc.Smacznego:)