Pyszne ciasto z morzem wiórków kokosowych i soczystego ananasa. Wilgotne, nie za słodkie. W sam raz na pierwsze dni słońca. Delikatne i pełne zwykłych - niezwykłych aromatów. Przepis znalazłam tu everyday cooking . Szczerze polecam - ciacho pychota. Ja robiłam je na tortownicę 25 cm, więc ciut zwiększyłam proporcje .220 g miękkiego masła220 g cukru330 ml kwaśnej śmietany300 g mąki pszennej2 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej200 g wiórków kokosowych350 g świeżego ananasa- Masło ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy 1 łyżkę mąki i stopniowo po 1 jajku, cały czas miksujemy (na wolnych obrotach, żeby masa się nie zważyła).- Kiedy jajka połączą się z masłem i cukrem dosypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną.- Następnie dosypujemy wiórki kokosowe. Masa może się wydawać gęsta, ale tak ma właśnie być.- Na koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa i łyżkę mieszamy masę.- Tortownicę smarujemy masłem i opruszamy mąką. Masę wykładamy na tortownicę i wyrównujemy wierzch łyżką.- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 C przez 65 - 75 minut. Do suchego patyczka.- Podajemy posypane cukrem pudrem.Smacznego:)