Wykonanie
Pin It

Dzisiejsza
sałatka powstała z resztek, które zostały niewykorzystane po przygotowaniu sushi, czyli jak to się
mówi sałatka jest to
sałatka na
winie . Oczywiście do jej przygotowania możemy wykorzystać też inny
makaron, na przykład
sojowy. Robi się ją szybko, jest lekka, ponieważ odchudziłam trochę sos, używając
jogurtu naturalnego.


Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
1,5 szklanki ugotowanego
makaronu ryżowego1/2
ogórka wężowego
7 paluszków
krabowych surimi
2 łyżki
majonezu2 łyżki
jogurtu naturalnegosok z cytrynysól morskapieprz
Wykonanie:
Makaron kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do miski.
Ogórka dobrze myjemy, nie obieramy ze skórki, kroimy w słupki i dodajemy do
makaronu. paluszki kroimy na pół, lekko je rozdrabniamy na mniejsze włókna. Wraz z
ogórkami dorzucamy do miski z
makaronem. Do sałatki dodajemy
majonez,
jogurt,
sok cytrynowy i
przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i podajemy.
