Wykonanie
Pamiętacie mój przepis na najlepszy
szpinak na świecie? Jeśli nie to kliknijcie ! :)Wykorzystałam pomysł na
szpinak w innej formie niż tylko dodatek do
mięsa. Spróbujecie? Było pysznie!Potrzebujemy:-
makaron spaghetti,-
cebula,- 4 ząbki
czosnku,- 1op
szpinaku rozdrobnionego - mrożonego,- 1
ser Lazur - niebieski (lub zielony,- pół
sera camembert,- 2 łyżki
śmietany,-
sól,-
pieprz,- 1 łyżka
oliwy,- 1 łyżka
masła.
Cebulę i
czosnek obrać i drobno posiekać. Zeszklić na rozgrzanej patelni, na
oliwie i
maśle. Dodać
mrożony szpinak, przykryć, by się rozmroził. W międzyczasie do osobnego garnuszka dać 2 łyżki
śmietany i dwa
sery. Postawić na ogniu, mieszać do czasu, aż się rozpuści. W dużym garnku gotować
makaron. Kiedy
szpinak się rozmrozi, dodać rozpuszczone
sery, wymieszać. Doprawić
solą i
pieprzem.Ugotowany
makaron odcedzić i wymieszać z sosem
szpinakowym.Gotowe posypałam starta
mozzarellą.