ßßß Cookit - przepis na Wołowina w sosie teriyaki z makaronem razowym

Wołowina w sosie teriyaki z makaronem razowym

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
800 g łopatki wołowej
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyzeczka oregano
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
świeżo mielony pieprz
10 pieczarek
1 duża marchewka
1 saszetka sosu teriyaki blue dragon
2 łyżki sosu ostrygowego
1 łyżka sosu sojowo-grzybowego
makaron razowy
PRZYGOTOWANIE:
Mięso należy pokroić w plastry o grubości do 2 cm, następnie w paski. Umyć i zamarynować w mieszance sosów z dodatkiem przypraw (oregano, czosnek niedźwiedzi i pieprz). Odstawić na noc do lodówki. Na patelni WOK rozgrzać oliwę. Dodać mięso i pokrojone w plasterki pieczarki i marchewkę. Smażyć do momentu, aż mięso stanie się chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Następnie dodać ugotowany makaron razowy o podsmażyć chwilę razem z mięsem.
Makaron gotować wedle zaleceń producenta.
Na koniec danie posypać cebulą dymką.
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/05/woowina-w-sosie-teriyaki-z-makaronem.html