SKŁADNIKI NA MARYNATĘ DO MIĘSA:600 g piersi z kurczaka (obmyć, oczyścić i pokroić w kostkę)2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)1 łyżka garam masalaszczypta soli himalajskiejświeżo zmielone ziarenka pieprzu i kardamony (1 łyżeczka)3 łyżki oleju rzepakowegoMięso wymieszać z w/w składnikami. odstawić na godzinę do lodówkiPOZOSTAŁE SKŁADNIKI:1 szklanka wody1/2 puszki czerwonej fasoli1/2 puszki kukurydzy1/2 puszki groszku1 duża czerwona papryka ( pokrojona w kosteczkę)1 łyżka kurkumydrobno posiekany imbir (kawałek około 3 cm)posiekana natka pietruszkisól himalajska i pieprz do smaku1 łyżka curryNa patelni typu WOK podsmażam mięso. Gdy już będzie zarumienione dodaję do woka (średni ogień/średnia moc płyty) warzywa i zalewam wodą. Odpowiednio doprawiam. Podsmażam około 10 minut.