ßßß Cookit - przepis na Indian Chicken Curry

Indian Chicken Curry

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI NA MARYNATĘ DO MIĘSA:
600 g piersi z kurczaka (obmyć, oczyścić i pokroić w kostkę)
2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)
1 łyżka garam masala
szczypta soli himalajskiej
świeżo zmielone ziarenka pieprzu i kardamony (1 łyżeczka)
3 łyżki oleju rzepakowego
Mięso wymieszać z w/w składnikami. odstawić na godzinę do lodówki
POZOSTAŁE SKŁADNIKI:
1 szklanka wody
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki groszku
1 duża czerwona papryka ( pokrojona w kosteczkę)
1 łyżka kurkumy
drobno posiekany imbir (kawałek około 3 cm)
posiekana natka pietruszki
sól himalajska i pieprz do smaku
1 łyżka curry
Na patelni typu WOK podsmażam mięso. Gdy już będzie zarumienione dodaję do woka (średni ogień/średnia moc płyty) warzywa i zalewam wodą. Odpowiednio doprawiam. Podsmażam około 10 minut.
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/03/indian-chicken-curry.html