ßßß Cookit - przepis na Wołowina w sosie słodko-pikantnym TaoTao

Wołowina w sosie słodko-pikantnym TaoTao

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI NA MARYNATĘ:
200 ml sosu słodko-pikantnego chilli TaoTao
5 łyżek ciemnego sosu sojowo-grzybowego TaoTao
świeży imbir pokrojony w bardzo cieniutkie paseczki tzw nitki (kawałek około 3 cm)
5 ząbków czosnku pokrojone w cienkie plasterki
1 zielona papryczka pepperoni pokrojona w cienkie krążki
400-500 g mięsa wołowego rostbef - pokroić w kosteczkę
POZOSTAŁE SKŁADNIKI DO WYKONANIA DANIA:
100 g grzybków mun TaoTao
400-500 g mrożonej mieszanki warzywnej chińskiej
150 g kiełków fasoli mung
1 płaska łyżka rozbitego pieprzu syczuańskiego
150 g fasolki szparagowej
PRZYGOTOWANIE:
Do rozgrzanej głębokiej patelni przekładamy stopniowo mięso odsączone z marynaty. Obsmażamy dokładnie każdy kawałek mięsa (nie wiem ile czasu to trwało, skupiłam się na tym aby dobrze obsmażyć mięso). Następnie dodajemy marynatę i pozostałe składniki. Ja dolałam także niepełną szklankę wody, żeby uzyskać więcej sosu :). Podsmażyłam około 10 minut i zmniejszyłam moc kuchenki. Dusiłam pod przykryciem około godziny.
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2014/11/woowina-w-sosie-sodko-pikantnym-taotao.html