Wykonanie
SKŁADNIKI NA MARYNATĘ:200 ml sosu słodko-pikantnego
chilli TaoTao5 łyżek ciemnego
sosu sojowo-grzybowego TaoTaoświeży
imbir pokrojony w bardzo cieniutkie paseczki tzw
nitki (kawałek około 3 cm)5 ząbków
czosnku pokrojone w cienkie plasterki1 zielona
papryczka pepperoni pokrojona w cienkie krążki400-500 g
mięsa wołowego rostbef - pokroić w kosteczkęPOZOSTAŁE SKŁADNIKI DO WYKONANIA DANIA:100 g
grzybków mun
TaoTao400-500 g
mrożonej mieszanki warzywnej chińskiej150 g
kiełków fasoli mung1 płaska łyżka rozbitego
pieprzu syczuańskiego150 g
fasolki szparagowejPRZYGOTOWANIE:Do rozgrzanej głębokiej patelni przekładamy stopniowo
mięso odsączone z marynaty. Obsmażamy dokładnie każdy kawałek
mięsa (nie wiem ile czasu to trwało, skupiłam się na tym aby dobrze obsmażyć
mięso). Następnie dodajemy marynatę i pozostałe składniki. Ja dolałam także niepełną szklankę
wody, żeby uzyskać więcej sosu :). Podsmażyłam około 10 minut i zmniejszyłam moc kuchenki. Dusiłam pod przykryciem około godziny.