ßßß Cookit - przepis na Wołowina po chińsku

Wołowina po chińsku

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
600-800 g wołowiny na gulasz
1 opakowanie 450 g mrożonej mieszanki warzyw chińskich
50 g grzybów mun TaoTao
4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao
1/2 słoiczka sosu sambal oelek TaoTao
1/2 buteleczki sosu chilli słodko-pikantnego TaoTao
PRZYGOTOWANIE:
Mięso zamarynować na całą noc w wyżej wymienionych sosach. Następnego dnia przełożyć je do misy multicookera. Ustawić opcję FRY i czas 10 minut. Obsmażyć mięso. Po tym czasie zalać mięso 1/2 litra wody. Dodać mieszankę chińską, przemieszać. Ustawić program QUICK COOK, zamknąć pokrywę i czas 45 minut.
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/04/woowina-po-chinsku.html