Wykonanie
Jeśli lubicie małe wypieki tak bardzo jak ja, to zapraszam na pyszne babeczki z pianką
bezową. Szybkie, proste i co najważniejsze, smaczne, Dobór
owoców w
sumie dowolny, choć polecam te miękkie.

Składniki:150 g
gorzkiej czekolady100 g
masła2
jajka150 g
cukru150 g
mąki pszennej1 łyżeczka
proszku do pieczenia150 g
malin i poziomek2
bialka1 łyżka
cukru pudru1/2 łyżeczki
mąki ziemniaczanej1/2 szklanki
malin
Dodatkowo:
porzeczki i
malinylistki
miętycukier puder do posypania

Sposób przygotowania:W garnuszku umieścić
masło i
czekoladę, rozpuścić na malutkim ogniu, przestudzić. Dodać
jajka,
mąkę i proszek. Wyrobić na jednolitą masę i nałożyć do foremek do muffinek do 2/3 wysokości.
Białka ubić na sztywno dodać puder i
mąkę ziemniaczaną, na końcu wrzucić roztarte widelcem
maliny. Wyłożyc na przygotowane babeczki.

Piec w piekarniku z termoobiegiem o temperaturze 180°C przez około 20 minut

Przestudzić, udekorować
owocami i listkami
mięty. Przed podaniem posypać
cukrem pudrem. Smacznego.