ßßß
Składniki dla 2 osób:200 gr makronu penne80 gr tuńczyka2 małe cukinie10 pomidorków koktajlowycholiwasól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Gotujemy w osolonej wodzie makaron al dente. Odkrawamy końcówki cukinii. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cukinię pokrojona na plastry.
Smażymy na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż do momentu gdy będą delikatnie złote. Dodajemy przekrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe. Dusimy 3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy odcedzonego tuńczyka.
Ugotowany makaron odcedzamy, przekładamy na patelnię i mieszamy, aż cały sos obklei makaron. Natychmiast podajemy.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionPenne with zucchini, cherry tomatoes and tunaIngredients for 2 people:200 gr penne makronu80 gr tuna2 small courgettes10 cherry tomatoessalt and pepper to tasteolive oil extra virginDirection:Cook the pasta according to the packet instructions in a large pot of salted, boiling water until al dente. Wash the tomatoes and zucchini. Chop the zucchini. Put it in a pot with the extra virgin olive oil. Let it cook on a low flame for about 5 minutes. When zucchini darken, add the quartered tomatoes. Cook for 3 minutes. Season with salt and pepper. Add the tuna. Drain pasta and mix with the sauce. Share the plates. Serve immediately.