Wykonanie
Scroll down for EnglishJako, że ja uwielbiam
makarony, dziś kolejny
makaron, tym razem penne z
cukinią,
pomidorkami koktajlowymi i
tuńczykiem. Jeden z moich ulubionych przepisów na szybkie i bardzo aromatyczne danie z
makaronu. Zawsze powtarzam, że dobry przepis nie potrzebuje reklamy, sami spróbujcie ;-)Zapraszam :-)

Składniki dla 2 osób:200 gr makronu penne80 gr
tuńczyka2 małe
cukinie10
pomidorków koktajlowych
oliwasól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:Gotujemy w osolonej wodzie
makaron al dente. Odkrawamy końcówki
cukinii. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy
oliwę, dodajemy
cukinię pokrojona na plastry.

Smażymy na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż do momentu gdy będą delikatnie złote. Dodajemy przekrojone na ćwiartki
pomidorki koktajlowe. Dusimy 3 minuty. Doprawiamy
solą i
pieprzem.

Dodajemy odcedzonego
tuńczyka.

Ugotowany
makaron odcedzamy, przekładamy na patelnię i mieszamy, aż cały sos obklei
makaron. Natychmiast podajemy.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionPenne with zucchini, cherry tomatoes and
tunaIngredients for 2 people:200 gr penne makronu80 gr
tuna2 small courgettes10 cherry tomatoessalt and pepper to taste
olive oil extra virginDirection:Cook the pasta according to the packet instructions in a large pot of salted, boiling water until al dente. Wash the tomatoes and zucchini. Chop the zucchini. Put it in a pot with the extra virgin
olive oil. Let it cook on a low flame for about 5 minutes. When zucchini darken, add the quartered tomatoes. Cook for 3 minutes. Season with salt and pepper. Add the
tuna. Drain pasta and mix with the sauce. Share the plates.
Serve immediately.