ßßß
Składniki dla 2 osób:160 g świe żego makaronu pappardelle o smaku czekoladowym10 g masła100 ml śmietany100 g sera ricottystarta skórka z jednej pomarańczyświeżo zmielony pieprzPrzygotowanie:Wstawiamy osoloną wodę na makaron. W czasie, kiedy gotuje się woda, na głębokiej patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy ser ricotta i startą skórkę z jednej pomarańczy. Doprawiamy pieprzem.Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy makaron, zachowując trochę wody z gotowania, na wypadek, gdyby sos był zbyt gęsty. Wrzucamy makaron do sosu i mieszamy. Podajemy natychmiast.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)In the English versionIngredients for 2 persons:160 g of fresh pappardelle chocolate10 g of butter100 ml cream100 g ricotta cheesezest of one orangefreshly ground pepperDirections:Cook the pasta in a large pot of salted, boiling water until al dente. Melt butter in a large skillet over medium-high heat. Add the cream and the ricotta cheese. Add zest of one orange and mix thoroughly. Season with salt and pepper. Drain pasta and mix with the sauce. Share the plates. Serve immediately.