Wykonanie
Scroll down for EnglishDziś zapraszam Was na coś specjalnego o niezwykłym smaku. Smak, który zapewne zachwyci podniebienia tych, którzy chcą spróbować coś innego. Bazą tego dania jest aromatyczny
czekoladowy makaron. Pappardelle
czekoladowe o smaku
pomarańczy z
ricottą - to danie oryginalne, które możecie podać na specjalne okazję, które zapewne zachwyci gości pięknym kolorem i niesamowitym smakiem.Co tu
będę was czarować, spróbujcie sami.Zapraszam ;-)

Składniki dla 2 osób:160 g świe żego
makaronu pappardelle o smaku
czekoladowym10 g
masła100 ml
śmietany100 g
sera ricottystarta skórka z jednej
pomarańczyświeżo zmielony
pieprzPrzygotowanie:Wstawiamy osoloną
wodę na
makaron. W czasie, kiedy gotuje się
woda, na głębokiej patelni rozgrzewamy
masło. Dodajemy
śmietanę i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy
ser ricotta i startą skórkę z jednej
pomarańczy. Doprawiamy
pieprzem.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy
makaron, zachowując trochę
wody z gotowania, na wypadek, gdyby sos był zbyt gęsty. Wrzucamy
makaron do sosu i mieszamy. Podajemy natychmiast.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)In the English versionIngredients for 2 persons:160 g of fresh pappardelle chocolate10 g of butter100 ml cream100 g
ricotta cheesezest of one orangefreshly ground pepperDirections:Cook the pasta in a large pot of salted, boiling water until al dente. Melt butter in a large skillet over medium-high heat. Add the cream and the
ricotta cheese. Add zest of one orange and mix thoroughly. Season with salt and pepper. Drain pasta and mix with the sauce. Share the plates.
Serve immediately.