Wykonanie
Scroll down for EnglishDziś zapraszam Was na coś niezwykłego. Eksplozja smaków i kolorów, zachwyca podniebienia tych, którzy chcą spróbować tą niezwykłą kombinację.
Makaron z
czekoladą,
orzechami i gorgonzolą - to danie oryginalne, które możecie podać na specjalne okazje, kiedy chcecie zaskoczyć gości.Zapraszam ;-)

Składniki dla 2 osób :160 g świe ż ego
makaronu pappardelle o smaku
czekoladowym10 g mas ł a100 ml
śmietany100 g
sera gorgonzola40 g
orzechów włoskichświeżo zmielony
pieprzPrzygotowanie :Wstawiamy osoloną
wodę na
makaron. W czasie, kiedy gotuje się
woda, na głębokiej patelni rozgrzewamy
masło. Dodajemy
śmietanę i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy
ser gorgonzola. Całość podgrzewamy, aż do roztopienia
sera. Doprawiamy
pieprzem.W międzyczasie do blendera lub malaksera wkładamy
orzechy laskowe. Miksujemy przez 30 sekund, a następnie zgarniamy do środka
orzechy laskowe ze ścianek i miksujemy kolejne 10 sekund. Na samym końcu dodajemy
orzechy włoskie do sosu.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie odcedzamy. Odcedzamy
makaron, zachowując trochę
wody z gotowania, na wypadek, gdyby sos był zbyt gęsty. Wrzucamy
makaron do sosu i mieszamy. Podajemy natychmiast.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny:)In the English versionPappardelle chocolate with gorgonzola cheese and walnutsIngredients for 2 persons:160 g pappardelle pasta chocolate10 g butter100 ml of cream100 g gorgonzola cheese40 g walnutsfreshly ground pepperDirections:Cook the pasta in a large pot of salted, boiling water until al dente. Add walnuts to a food processor and pulse until finely ground. Melt butter in a large skillet over medium-high heat. Add the gorgonzola cheese and mix thoroughly. At the end add the cream and the walnuts. Season with salt and pepper. Drain pasta and mix with the sauce. Share the plates.
Serve immediately.