ßßß
250 g cienkich zielonych szparagów150 g mozzarelli mini (po odsączeniu)garść suszonych pomidorów(pomodori secchi Italiamo)3 plastry szynki parmeńskiej8 pomidorków cherryoliwa z oliwek (Italiamo)spray chili (Italiamo z Lidla) lub oliwa z pikantą papryczką(albo oliwa+szczypta chili)sól, pieprzPRZYGOTOWANIE
Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce i obieramy do 1/3 wysokości. Kroimy na cztery części. Na patelni grillowej podsmażamy na łyżce oliwy (bez części z główkami) przez 3-4 minuty. Dokładamy główki i grillujemy razem jeszcze przez 3 minuty. Studzimy.Mozzarellę odsączamy, suszone pomidory kroimy na małe kawałki, pomidorki cherry na połówki. Szynkę parmeńską kroimy w krótkie paseczki. Mieszamy ser, szynkę i wszystkie warzywa, doprawiamy solą i pieprzem i spryskujemy sprayem chili (2-3 razy). Smacznego :)
