Kieszonki z piersi kurczaka, wypełnione pysznym pesto i mozzarellą.Owinięte w plastry szynki parmeńskiej i pieczone w białym winie.Obsypane pomidorkami koktajlowymi, które dodają niepowtarzalnego smaku potrawie.Polecam na szybki i pyszny obiad.Źródło: " Cook's Encyclopedia".Składniki:5 piersi z kurczaka5 łyżek pesto5 grubych plastrów mozzarelli5 plastrów szynki parmeńskiejoliwa z oliwek75 ml białego winasólpieprzgarść pomidorków koktajlowychPrzygotowanie:Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 C.Oczyszczone i suche piersi z kurczaka należy pozbawić polędwiczek (tych mniejszych kawałków, które zwykle odstają od całości). Następnie trzeba przekroić je prawie na pół, nie docinając jednak do końca.Każdą polędwicę rozłożyć i posmarować pesto, na wierzchu ułożyć kawałki mozzarelli i złożyć.Każdą nadzianą kieszonkę z kurczaka należy owinąć plastrem szynki parmeńskiej i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.Pomidorki umyć i pokroić na pół. Rozsypać na mięsie. Posolić i posypać pieprzem. Skropić oliwą z oliwek i polać winem.Piec ok pół godziny.Podawać z pieczywem, piersi polać sosem, który powstał podczas pieczenia i udekorować pomidorkami.Smacznego :)