Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na moje ulubione szybkie kanapki - z rukolą, awokado i łososiem wędzonym. Uzupełnieniem jest szklanka soku owocowego lub warzywnego. 5 minut i mamy pyszne, zdrowe i pożywne śniadanie :)SKŁADNIKI (dla 1 osoby)2 kromki pełnoziarnistego chleba2 łyżeczki śmietankowego serkakanapkowego1 mała garść rukoli1/2 dojrzałego awokado1 mały plaster łososia wędzonego na zimnosok z cytrynypieprzcytrynowyPRZYGOTOWANIEKromki chleba smarujemy serkiem śmietankowym. Rukolę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kładziemy na serek.Awokado obieramy i połowę kroimy na plasterki.Układamy na kanapkach i skrapiamy lekko sokiem z cytryny.Na górę kładziemy kawałki łososia. Przyprawiamy pieprzemcytrynowym.Podajemy ze szklanką ulubionego pasteryzowanego soku owocowego, owocowo-warzywnego lub warzywnego.300 sekund i pożywne, bogate w błonnik, zdrowe tłuszcze i witaminy śniadanie gotowe :)Smacznego!Przepis bierze udział w konkursie "Sok to bogactwo witamin, substancji od żywczych i minerałów " organizowanym przez Krajową Unię Producentów Soków