Wykonanie
Bardzo lubię proste pasty, takie do zrobienia na szybko, z dwóch,
trzech składników. Do kanapek, do naleśników, tortilli czy też tartinek. Urozmaicam w ten sposób kanapki, a także naleśniki na ciepło. Pasta jest również doskonała z dodatkiem liścia
sałaty, plasterków zielonego
ogórka, zawinięta w tortillę.Ja pasty blenduję, ale wiem, że są też zwolennicy past ucieranych widelcem, żeby można było odróżnić poszczególne składniki. Zróbcie tak jak Wam najbardziej smakuje !Pastę łososiową, a także
rybną pastę twarożkową można wykorzystać do przygotowania karnawałowych przekąsek lub tartinek.Inspiracja Dorota smakuje .
Składniki:200 g
wędzonego łososia200 g
serka śmietankowego2 łyżki posiekanego
szczypiorkupieprzsok z 1/2
cytrynyWykonanie:
Łososia kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do blendera, dodajemy
serek i pozostałe składniki oprócz
szczypiorku. Dokładnie miksujemy, ana koniec dodajemy
szczypiorek i pastę mieszamy.Do pasty nie dodawałam już
soli, bo i
łosoś i
serek były słone.