Dla miłośników zapiekanego makaronu - zapiekanka z kurczakiem i serem topionym w fajnym połączeniu z boczkiem i serem pleśniowymSKŁADNIKI400 g makaronu farfalle (kokardki)podwójna nieduża pierś z kurczaka200 g boczku - tu szynkowy3 serki topione kremowe (po 100g)100g sera lazurpęczek bazyliisólpieprzolej do smażenia (chyba że mamy bardzo tłusty boczek - wtedy nie potrzebujemy dodatkowego tłuszczu)PRZYGOTOWANIEMakaron gotujemy w/g przepisu na opakowaniu.Boczek kroimy w małą kostkę i podsmażamy na patelni.Dorzucamy kurczaka pokrojonego w kawałki. Smażymy i doprawiamy solą i pieprzem.Odcedzony makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego.Dodajemy kurczaka z boczkiem. Serki i lazur kroimy w kostkę.Dodajemy posiekaną bazylię i mieszamy.Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni ( z termoobiegiem)piekarnika. Zapiekamy pod przykryciem przez około 20 minut.W połowie czasu możemy przemieszać, żeby sery się dobrze wymieszały z makaronem.