Wykonanie
Kombinowałam, jak tu zrobić jakieś inne - zdrowsze - naleśniki i z nieco innym niż zwykle farszem i wymyśliłam takie:naleśniki owsiane z
mąki razowej z
musem jabłkowym z karmelizowanymi
orzechamiMuszę przyznać, że bardzo wszystkim smakowały :)SKŁADNIKI

Ciasto:2 szklanki
płatków owsianych2 szklanki
mąki razowej2/3 szklanki
wody1 szklanka
mleka2
jajkaszczypta
soliolej do smażeniaNadzienie1 słoiczek
musu jabłkowego (250 ml)50 g karmelizowanych
orzechów - przepis tutaj
cukier puderPRZYGOTOWANIE

Miksujemy ze sobą składniki ciasta.Odstawiamy na pół godziny. Smażymy na niewielkiej ilości
oleju na średniej patelni z obu stron na złoty kolor - trochę dłużej niżtradycyjne naleśniki. Jeśli ciasto za bardzozgęstnieje - dodajemy trochę
mleka.Karmelizowane
orzechy siekamy i mieszamy z
musem jabłkowym.Smarujemy nadzieniem i składamy naleśniki. Oprószamy
cukrem pudrem.NIEBO W GĘBIE :)

NA ŚNIADANIE, OBIAD LUB NA DESER