ßßß
kokosowe cukiniowo-bananowe placuszki podane z truskawkami, borówkami, 100% gorzką czekoladą oraz masłem z nerkowcówcoconut zucchini-banana pancakes served with strawberries, blueberries, 100% dark chocolate and cashewnut butterSkładniki:1/2 szklanki mąki (3 kopiaste łyżki owsianej i jedna gryczanej)
łyżka wiórek kokosowychłyżka mielonego siemienia lnianegołyżeczka cukru kokosowego1/2 dużego dojrzałego banana1/3 średniej cukiniiok.1/3-1/2 szklanki mleka kokosowegoWymieszać ze sobą suche składniki. Następnie dodać rozgniecionego banana, startą na drobnych oczkach cukinię oraz mleko. Dokładnie połączyć. Smażyć dowolnej wielkości placuszki, na suchej lub lekko natłuszczonej patelni, pod przykryciem. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Dużo się dzieje, w głowie mnóstwo myśli. Jutro mnie już nie będzie. Usiadłam wczoraj przed ekranem laptopa, dalej nie swojego – niestety, muszę się pożegnać z moim staruszkiem, nie da się go uratować. Siedzę, klikam, załatwiam. Tym sposobem, jutro lecę w świat, a dokładniej „mówiąc” vel pisząc – najpierw Poznań i potem kierunek -> Londyn ! Odpocząć jadę, pozwiedzać znowu, mój ukochany kraj. Wracam za tydzień tzn. w środę. Trzymajcie kciuki za studia, mam nadzieję, że w tym lub w kolejnym tygodniu będzie już wszystko jasne, a pozytywne myśli mi się przydadzą – ich nigdy za wiele 😉 Do następnego posta! :* (dziś lub jutro rano dodam jeszcze wpis z obiadowymi pomysłami ;))Udanego dnia!