ßßß Cookit - przepis na Zapieczone złoto Inków.

Zapieczone złoto Inków.

nazwa

Wykonanie

Zapieczone złoto Inków, innymi słowy pieczona komosa ryżowa . Na śniadanie, na słodko – na mleku migdałowym . Wymieszana z dojrzałym bananem, kakao oraz żurawiną . Poza tym, z dużą ilością chrupiących orzechównerkowców, laskowych oraz migdałów . Bez zbędnego cukru, naturalnie słodka. Prosto, zdrowo i smacznie 😉
pieczona kakaowo-bananowa komosa ryżowa (na mleku migdałowym) z żurawiną, nerkowcami, orzechami laskowymi oraz migdałami
baked cocoa-banana quinoa (with almond milk) with cranberries, cashews, walnuts and alomnds
Składniki:
4 łyżki komosy ryżowej (ok. 60g)
szklanka mleka migdałowego (lub inne roślinne)
mielona wanilia
duży dojrzały banan
dowolne orzechy
łyżka suszonej żurawiny
kopiasta łyżeczka kakao
Komosę ryżową, najlepiej już wieczorem, gdy robimy ją na śniadanie, ugotować z wanilią na mleku i odstawić do ostygnięcia, następnie do lodówki. Rano wymieszać z 1/2 rozgniecionego banana, posiekanymi orzechami oraz kakao. Przełożyć do natłuszczonej (najlepiej olejem kokosowym) kokilki. Na wierzch ułożyć resztę banana – pokrojonego w plasterki. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 25-30 min. Podawać z dowolnymi dodatkami lub od razu zajadać. Smacznego!
Kolejny piątek. Lubię te dni – nie tylko ze względu na to, że nadchodzi weekend (choć, po części to też się liczy). Już za tydzień będę żegnać szkołę – może nie do końca, bo jeszcze w maju i w czerwcu ją odwiedzę. Potem zostanie mi tylko nauka, skupienie się na obowiązkach i wyważenie emocji. Ostatecznego wyboru muszę też dokonać i wnioski wysłać. Lepiej teraz niż później. Nikt nie powiedział, że będzie łatwo, a ja jestem tego świadoma. Czasem potrafię podejmować ryzykowne decyzję, ale jeśli wiara czyni cuda to wierzę, że tak będzie. Wierzę w siebie. Chcę wierzyć. Uda się.
Miłego dnia!
Źródło:http://www.anappleaday.pl/2015/04/zapieczone-zoto-inkow.html