Wykonanie
Wegańskie i leniwe? Oczywiście, że mam na myśli kluski – kluseczki z
tofu . Pełne aromatycznego
kokosa oraz
wanilii . Lekko podsmażone na
oleju kokosowym . Podane z słodkim
bananem oraz obłędnym
daktylowo –
orzechowym sosem . Jak to Mama
mawia – mięciutkie jak gąbeczki, takie najlepsze
kokosowo-
waniliowe kluski z
tofu podsmażone na
oleju kokosowym podane z
bananem i
daktylowo-
orzechowym sosemcoconut-vanilla dumplings with
tofu fried with coconut oil served with
banana and dates-peanut butter sauceSkładniki:150g
tofu naturalnego2 kopiaste łyżki
mąki jaglanej

łyżka
mąki kokosowej biołyżka
mąki z tapioki bio (można zastąpić
skrobią kukurydzianą lub
mąką ziemniaczaną)łyżka mielonego
siemienia lnianego (tu: złote)łyżka wiórek
kokosowychłyżeczka
cukru kokosowego (opcjonalnie)mielona
waniliaTofu dokładnie rozgnieść w miseczce. Dodać pozostałe składniki i ugnieść ciasto – nie powinno lepić się do rąk. Formować dowolnej wielkości kluseczki (można zrolować wałek, a
potem odcinać pojedyńcze kluski). Zagotować
wodę i gotować kluski do 3-5 min. po wypłynięciu na górę. Można podsmażyć na
oleju kokosowym. Smacznego!sos : łyżka
masła orzechowego + łyżeczka
syropu daktylowego + kilka łyżek
mleka roślinnego – wymieszać i gotowe 😉Nie bójmy się opuszczać tego co tak dobrze nam znane w poszukiwaniu czegoś nowego. Stawiajmy sobie wyzwania, dążmy do spełniania marzeń. Każdy krok naprzód to już mały sukces. Coraz bliżej celu… Żyjmy tym co jest teraz, nie tym co było. Wtedy przyszłość może nas naprawdę pozytywnie zaskoczyć.„Czasami życie stawia nas przed trudnym wyborem. Boimy się zmian. Nie dlatego, że nie wiemy, czy się uda. Jest nam po prostu ciężko rozstać się z tym, z czym nauczyliśmy się już sobie radzić. Zbyt często patrzymy w przeszłość i tracimy to, co możemy zyskać.”Miłego wtorku!