Wykonanie
Miałam ogromną ochotę na
kaszę jaglaną – szczególnie taki gęsty krem na słodko. Ugotowałam ją wczoraj – na
waniliowym mleku ryżowym . Dodałam jeszcze aromatyczną mieloną
wanilię, a dziś rano już tylko zmiksowałam z duuużym
bananem oraz
truskawkami . Same kolory pozytywnie mnie nastrajają, a co dopiero ten smak! Krem podałam wraz z musem
migdałowym oraz ziarenkami kakaowca . Jaglana zdecydowanie staje na podium jeśli chodzi o
śniadaniowe kremy
bananowo-
truskawkowy krem jaglany z
wanilią podany z ziarnem kakaowca oraz musem
migdałowymbanana-strawberry millet cream with vanilla served with cocoa nibs and almond mousseSkładniki:4 łyżki
kaszy jaglanej
szklanka
mleka roślinnego (tu:
waniliowe ryżowe)mielona
waniliaopcjonalnie: łyżeczka
syropu klonowegodojrzały
banangarść
truskawek (tu: mrożone z lata 2014)
Kaszę jaglaną ugotować na
mleku i przełożyć do miseczki. Wstawić na noc do lodówki. Rano zmiksować z pozostałymi składnikami (
truskawki odmrozić). Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Coelho na dziś. „Alchemik” . Nie każdy lubi, ale mądrze prawiTak odnośnie nie tylko drugiego człowieka i uczuć wobec niego, ale też naszego życia – celów, marzeń, pasji, które płyną prosto z
serca.– Dlaczego mam zatem słuchać serca?– Bo nie uciszysz go nigdy. I nawet gdybyś udawał, że nie słyszysz, o czym
mówi, nadal będzie biło w twojej piersi i nie przestanie powtarzać tego, co myśli o życiu i o świecie.Miłego dnia!
