Wykonanie
Lody – są wybawieniem w gorące, letnie dni. Jednak nie zmienia to faktu iż najlepiej smakują zimą
Lody bananowe to mój faworyt i w końcu zabrałam się za
śniadaniowe wydanie. Najzdrowsze z możliwych, naturalnie słodkie.
Banany zestawiłam wraz z
awokado i
truskawkami . Dodałam ‚karmelowe’ maca oraz pachnącą
wanilię . W moim śniadaniu nie brakuje oczywiście
orzechów, więc na koniec przybrałam je
nerkowcami i
migdałami, a do tego zdrowymi
jagodami goji . W zimowy poranek koniecznie trzeba zjeść je w cieplutkim kocu, a po śniadaniu najlepiej zostać w nim jeszcze co najmniej 30 min.!
truskawkowo –
bananowe lody z
awokado, maca oraz
wanilią podane z
nerkowcami,
migdałami i
jagodami gojistrawberry nana icecream with
avocado, maca and
wanilla served with cashews, almonds and goji berriesSkładniki:2 zamrożone
banany (pokrojone w plasterki)
kilka mrożonych
truskawek (lato 2014)1/2 dojrzałego
awokadołyżka
syropu klonowego (opcjonalnie)mielona
wanilia1/4 szklanki
mleka roślinnego (tu: owsiane)łyżeczka
soku z cytryny (lub bez)łyżeczka proszku z korzenia macaWszystko przełożyć do blendera i miksować do uzyskania kremowych
lodów. Przełożyć do pucharka/miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Jak
pisałam wczoraj, byłam w kinie. Film „Teoria wszystkiego” – naprawdę świetny! Szczerze polecam, warto się na niego wybrać. Co mnie zachwyciło? m.in. Cambridge i ten brytyjski akcent – kocham to! <3 Poza tym, uważam, że Eddie Redmayne zagrał fantastycznie! To samo zresztą
mogę powiedzieć o Felicity JonesCo więcej, film
daje do myślenia. Kolejny, z którego wyciągam niejeden wniosek. Przede wszystkim – doceniajmy nasze życie, cieszmy się tym co mamy i korzystajmy z każdej danej nam chwili.Udanego weekendu!