ßßß

jogurtowe ‚batony’ owsiane kokosowo-orzechowe (z nerkowców) z chia i daktylami oraz polewą kakaowąyogurt coconut-cashews oat ‚bars’ with chia seeds and dates with cocoa toppingSkładniki:5 łyżek płatków owsianychłyżka mąki kokosowej bio
łyżka wiórek kokosowychłyżka nasion chiałyżka musu (masła) z nerkowców125g jogurtu roślinnego (tu: sojowy)kilka daktyli (4-5)orzechy nerkowca i kakao (na wierzch batonika)Wszystkie składniki ze sobą zmiksować – nie musi być to do końca dokładne, ale tu już dowolność. Przełożyć je do podłużnej, wyłożonej folią aluminiową/spożywczą, foremki/naczynia i dokładnie rozprowadzić (na wierzch można ułożyć jeszcze dodatki) po czym wstawić na noc do lodówki (co najmniej 8 godz.). Rano wyciągnąć z naczynia i foli, pokroić w dowolne kształty i oblać polewą zrobioną z naturalnego kakao i mleka roślinnego/wody. Smacznego!Gdy chodzi się do szkoły dni mijają jeszcze szybciej, a zmęczenie jest znacznie większe i masa obowiązków – tak jakbym miała być robotem, by móc wszystko wykonać na jeden dzień. Wiem, że Matura przede mną, dlatego trzeba się przyłożyć, ale czasem można naprawdę wyparować. I narzekać nie będę dalej, bo nie lubię tego. Po prostu zabieram się do pracy i robię to na czym mi zależy i to co do mnie należy 😉Miłego dnia!