Wypiekam z rana, w środku tygodnia. W piekarniku siedzi owsianka z płatkamiamarantusa . Bardzo czekoladowa – niczym brownie ! Z kawałkami rozpuszczonej gorzkiej czekolady . Świetnej konsystencji dodaje jej słodki, dojrzały banan oraz kremowe awokado . W środku zaś przyjemna niespodzianka w postaci chrupiącego masła orzechowego . Można powiedzieć, że to brownie i słynne Reese’s w jednympieczona czekoladowa owsianka z płatkamiamarantusa, awokado i bananem nadziana masłem orzechowym crunchybaked chocolate oatmeal with amaranth flakes, avocado and banana stuffed with crunchy peanut butterSkładniki:4 łyżki płatków owsianych2 łyżki płatków z amarantusa1/2 szklanki mleka roślinnego (tu: owsiane)kopiasta łyżeczka naturalnego kakaołyżeczka syropudaktylowegoposiekana gorzka czekolada (dowolna ilość, tu: 92%)1/2 dojrzałego awokado1/2 średniego dojrzałego bananałyżka masła orzechowego do nadzianiaPłatki zalać na noc mlekiem wraz z kakao i syropemdaktylowym. Rano dodać posiekaną czekoladę oraz banana zmiksowanego z awokado na krem. Dokładnie wymieszać i przełożyć połowę do natłuszczonej (najlepiej olejemkokosowym) kokilki. Na środek nałożyć masło orzechowe i przykryć resztą masy. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Smacznego!Myśl na dziś. Lubię marzyć.Nie warto rezygnować z marzeń tylko dlatego, że są one dalej niż na wyciągnięcie ręki… Należy podstawić sobie krzesło, skrzynkę, drabinę i sięgnąć po nie. Bo warto.Miłego dnia!