Wykonanie
Orzeźwiająca owsianka na powrót do szkoły. Dziś, jak w każdą środę, czeka mnie długi dzień, także przyda się rano porządna dawka energii. Serwuję więc pyszną, obłędnie
czekoladową owsiankę . Dlaczego orzeźwiająca? A lubicie
czekoladę z
miętą ? To właśnie te zielone listki dodają świeżości temu śniadaniu. Do tego słodki
banan oraz
daktyle . Uwielbiam z nimi gotować owsianki, bo nie ma nic lepszego niż naturalna
słodycz. Podprażyłam też lekko
płatki migdałowe, a w środku
ukryłam całe
migdały – wiecie, że zawsze lubię sobie pochrupać trochę 😉

czekoladowo-miętowa owsianka na
mleku ryżowym z
siemieniem lnianym,
bananem,
daktylami i
migdałami podana z
płatkami migdałowymichocolate-mint oatmeal with rice milk, flax-seed,
banana, dates and almonds served with toasted almond flakesSkładniki:podstawa owsiankiłyżeczka naturalnego
kakao
łyżka
siemienia lnianegodowolna ilość
gorzkiej czekoladysuszona
mięta (lub kilka listków świeżej)posiekane
suszone daktyle (mniej więcej 4-5 sztuk)1/2 rozgniecionego dojrzałego
bananaPodstawę owsianki zalać na noc
mlekiem wraz z
kakao, siemieniem,
miętą (uważać by nie dodać za dużo!) oraz
daktylami. Rano ugotować do gęstości, pod koniec wmieszać
gorzką czekoladę oraz rozgniecionego
banana. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Czas na powrót. Wcale nie narzekam. Wiem, że czeka mnie dużo pracy, a przede mną Matura. Jednak jestem dobrych myśli i to pozwala mi się cieszyć każdym dniem,
daje siłę do nauki oraz motywuje do dalszej pracy. Jak człowiek ma jakiś cel w życiu i mocno
wierzy w siebie – w to, że go osiągnie, wtedy na prawdę wszystko wydaje się o wiele przyjemniejsze, bo jest świadomość, że ten wysiłek jest po to by spełniać swe marzenia.Przyjemnego powrotu do szkoły/pracy i miłego dnia!