ßßß

czekoladowo-miętowa owsianka na mleku ryżowym z siemieniem lnianym, bananem, daktylami i migdałami podana z płatkami migdałowymichocolate-mint oatmeal with rice milk, flax-seed, banana, dates and almonds served with toasted almond flakesSkładniki:podstawa owsiankiłyżeczka naturalnego kakao
łyżka siemienia lnianegodowolna ilość gorzkiej czekoladysuszona mięta (lub kilka listków świeżej)posiekane suszone daktyle (mniej więcej 4-5 sztuk)1/2 rozgniecionego dojrzałego bananaPodstawę owsianki zalać na noc mlekiem wraz z kakao, siemieniem, miętą (uważać by nie dodać za dużo!) oraz daktylami. Rano ugotować do gęstości, pod koniec wmieszać gorzką czekoladę oraz rozgniecionego banana. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Czas na powrót. Wcale nie narzekam. Wiem, że czeka mnie dużo pracy, a przede mną Matura. Jednak jestem dobrych myśli i to pozwala mi się cieszyć każdym dniem, daje siłę do nauki oraz motywuje do dalszej pracy. Jak człowiek ma jakiś cel w życiu i mocno wierzy w siebie – w to, że go osiągnie, wtedy na prawdę wszystko wydaje się o wiele przyjemniejsze, bo jest świadomość, że ten wysiłek jest po to by spełniać swe marzenia.Przyjemnego powrotu do szkoły/pracy i miłego dnia!