Wykonanie
Powiem Wam,że nie przepadam za
jeżynami,ale,to tylko tych surowych. Natomiast uwielbiam ciasta z ich dodatkiem,
dżemy i
soki. Nie za słodkie , lekko kwaskowate..mmm...

Składniki:placek:150 g
mąki100 g
masła1
jajko5 łyżek
cukru pudru400 g
jeżynkruszonka:10 g
cukru10 g
mąki10 g
masłaSkładniki na ciasto przełóż do miski i zagnieć. Gotowe ciasto
owiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na ok 40 minut.Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto wyjmij z lodówki i wyłóż nim przygotowaną blachę. Na wierzch ciast wyłóż
owoce.Z
mąki,
cukru i
masła wyrób kruszonkę i posyp nią ciasto.Ciasto piecz w 180 C przez ok 50 minut
