Wykonanie
Jestem pewna,że prawie każdy z nas lubi gorącą
czekolada,zwłaszcza teraz kiedy wieczory są coraz dłuższe i chłodniejsze. Tylko problemem może być z
czekolada,różnego rodzaju dodatki, pianki,
cukry,dużo osób nie może pić
mleka krowiego itd.Mam dla was pyszną i zdrowszą alternatywę.

Potrzebujesz:Puszka
mleka kokosowego1-2 łyżki
kakao1 łyżka
mioduziarna z jednej
laski wanilii lub ekstrat
waniliowywiórki kokosoweszczypta
soliMleko przelej do rondelka,dodaj
wanilię,
kakao i
sól. Dokładnie wymieszaj do połączenia składników.Rondelek postaw na średnim ogniu,podgrzewaj
mleko do zagotowania. Zdejmij z ognia,dodaj
miód i wymieszaj.
Czekoladę przelej do szklanek i posyp wiórkami.
Czekolada powinna
mieć gładką i kremową konsystencję.Możecie również
czekoladę podać z
bitą śmietaną i np posypać
kakaem lub wiórkami czekoladowymi.


