ßßß
Składniki:4 jajkaszklanka roztopionego masła2 szklanki cukru (takie niepełne)1 łyżeczka soliokoło 3/4 szklanki kakao1 szklanka mąki2 łyżeczki ekstraktu waniliowegopłatki migdałów 50 gWłączamy piekarnik i nastawiamy na 175 stopni.Do miseczki wsypujemy cukier i dodajemy masło. Miksujemy przez około 3 minuty na średnich obrotach. Dodajemy jajka i mieszamy do połączenia składników.Do masy jajecznej przesiewamy mąkę wraz z kakao,mieszamy.Dodajemy sól,ekstrakt waniliowy i migdały*. Dokładnie mieszamy.Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika,pieczemy 25-30 minut. Studzimy.*- migdały możemy zastąpić drobno posiekanymi orzechami włoskimi