Wykonanie
Wczorajszy, niedzielny deser. Prosty i pyszny, pyszny, pyszny. Oczywiście dla Mojej
Młodej Damy najlepsze w smaku były dekoracje.SKŁADNIKI:125g
masła3 łyżki
cukru3 łyzki
kakao1
jajo1,5 szklanki
mąkiszczypta
soliopakowanie budyniu
waniliowegodekoracjeforemkiMiękkie
masło zmiksowałam z
cukrem. Dodałam roztrzepane
jajo i zmiksowałam z resztą. Do utworzonej jednolitej masy dodałam
mąkę zmieszaną z
kakao i szczyptą
soli. Zagniotłam ciasto i owinięte w folię spożywczą włożyłam na 1 godzinę do lodówki.Po godzinie ciasto wyjęłam z lodówki, rozwałkowałam na cienki placek. Foremki wykładałam fragmentami przygotowanego ciasta. Piekłam około 25 minut w 180 st. C.
Budyń przygotowałam według przepisu na opakowaniu i ciepły nakładałam na upieczone babeczki. Udekorwałam.Przepis na 20 babeczek.