Wykonanie
Witam.Dzisiaj bez żadnego rozpisywania się,,padam na twarz,,,W menu dzisiaj,dość proste i szybkie danie.
Kasza jęczmienna w towarzystwie z
białą fasolą,moja dzisiejsza propozycja obiadowa.1/2 szklanki
kaszy jęczmiennej2 1/2 szklanki
bulionu wołowegopęczek
natki pietruszki-posiekany
pieprzpuszka
białej fasolioliwa z oliwekposiekana w kostkę
cebulaDo garnka wlewamy 2 łyżki
oliwy z oliwek,wsypujemy
cebulę i dusimy około 6 minut.Po tym czasie dodajemy
bulion i
kaszę. Gotujemy pod przykryciem , na małym ogniu przez około 30 minut.Gdy
kasza już dobrze zgęstnieje dodajemy
fasolę,
natkę i
pieprz do smaku(jeśli chcecie możecie dodać
sól,ale uważam,że jest tutaj zbędna). Gotujemy jeszcze przez 5 minut.I gotowe :) na wierzch możemy dodać odrobinę
natki. Wiem,że może nie wygląda to nie wiadomo jak pięknie itd,ale jest naprawdę pyszne :)