ßßß
wegański, bezglutenowy(keksówka o dł. 28 cm)- ok. 600 g ugotowanej kaszy jaglanej- ok. 600 g ugotowanej kaszy gryczanej- 3 łyżki sezamu- 1 łyżka chia (można pominąć)- 3 łyżki ziaren słonecznika- 1 łyżka ziaren siemienia lnianego- 1 łyżka pestek dyni- 1 łyżeczka syropu klonowego / syropu z agawy / miodu- 1/2 łyżeczki ziaren czarnuszki- 2 łyżeczki soli morskiej- 10 łyżek mielonego siemienia lnianego- 3 łyżki płynnego oleju kokosowego- do wysmarowania keksówki: olej roślinnyDo dużej miski wrzucam wszystkie składniki i za pomocą dłoni dokładnie łączę.Gotową masę wkładam do keksówkę wysmarowanej olejem. Całość wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 st. C na ok. 50-60 min.Upieczony chlebek wyjmuję z piekarnika, odstawiam do ostudzenia, najlepiej na całą noc.Smacznego!