ßßß
wegańskie(2 porcje)- 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone- ok. 6 łyżek dobrej jakości oliwy- ok. 200-220 g makaronu spaghetti (najlepiej z mąki durum)- do podania: pomidorki koktajlowe, świeże listki bazylii, nieaktywne płatki drożdżowe, świeżo zmielony pieprzMakaron gotuję al dente. Minutę przed końcem gotowania na patelni rozgrzewam oliwę i wrzucam na nią drobno pokrojony czosnek. Całość lekko solę i pieprzę. Uważam, by czosnek się nie przypalił.Gdy czosnek jest gotowy, zdejmuję patelnię z ognia. Wrzucam na nią odcedzony makaron, dokładnie mieszam i przekładam na talerze.Na makaron wrzucam przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, całość stroję świeżymi listkami bazylii i posypuję nieaktywnymi płatkami drożdżowymi oraz świeżo zmielonym pieprzem.Prawda, że proste? :)