ßßß
- 1/2 szklanki mąki gryczanej- 1/2 szklanki mąki kokosowej- 1/2 awokado- 1/3 szklanki karobu- łyżeczka proszku do pieczenia- łyżeczka sody- szczypta soli- 1/2 szklaki mleka roślinnego- 1 duży banan- 10 daktyli- olej roślinny do posmarowania keksówkiDaktyle zalewam ciepłym mlekiem. Zostawiam je na 1-2 h. Gdy zmiękną blenduję je z mlekiem i awokado. Następnie dodaję rozgniecionego widelcem banana ( nie blenduję go razem ze składnikami, by kawałki banana były widoczne w cieście )Nastawiam piekarnik na 180 stopni C. W osobnej misce mieszam wszystkie suche składniki.Dodaję wymieszane uprzednio suche składniki do mojej "awokadowo-bananowej" masy. Dokładnie mieszam.Przekładam masę do keksówki wysmarowanej uprzednio olejem.Piekę ok 40-50 min. Długość pieczenia zależy od piekarnika, dlatego najlepiej opierać się na metodzie "suchego patyka".Ciasto studzimy i zajadamy.Na zdrowie!