Pierwszy raz zrobiłam je do pracy 2 dni temu z okazji Mikołajek. Dzisiaj znów je upiekłam. Są po prostu najlepsze z najlepszych, a do tego ich przygotowanie nie zajmuje więcej jak 10 minut. Zdecydowanie dopisuję je do mojej listy ,,Ulubione" :)Mojewypieki, dzięki za przepis! :)Składniki:2 jajka150 g mąki pszennej150 g masła w temp. pokojowej120 g cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki mlekakilka kropel soku z cytryny lub aromatu cytrynowego2 łyżki kawy rozpuszczalnej (kremowej!)200 g śmietanki 30%2 łyżki serka mascarpone1 łyżeczka ekstraktu z wanilii1 łyżka cukru pudru1. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem na puch i cały czas miksując dodajemy po 1 jajku. Używając już tylko i wyłącznie szpatułki do mieszania dodajemy aromat cytrynowy i mąkę z proszkiem. Na sam koniec wlewamy mleko i mieszamy do połączenia się składników.2. Masę dzielimy na 2 części, a do jednej z nich dodajemy kawę. Papilotki napełniamy do połowy jasną masą, a od połowy ciemną. Pieczemy ok 20 minut w 170*C.3. Do miski wlewamy schłodzoną śmietankę, dodajemy również schłodzony serek, cukier puder i miksujemy do uzyskania ubitej śmietanki. Pod koniec dodajemy ekstrakt waniliowy. Wystudzone babeczki dekorujemy kleksem z bitej śmietany i posypujemy kawą rozpuszczalną.*Papilotki najlepiej wypełniać rękawem cukierniczym.* Babeczki mogą leżeć w lodówce do kilku dni nie tracąc przy tym swojego nieziemskiego smaku :)