Orzeźwiający, na kruchym spodzie sernik jagodowo - cytrynowy idealnie nadaje się do słodkiej kawki. Polecam :)Składniki:Spód:1/2 kostki masłaok 20 czekoladowychherbatników2 łyżki cukruszczypta cynamonuMasa serowa:1/2 kg sera w wiaderku2 jajkaskórka z 1 cytryny i sok1/2 szklanki cukru1/2 l jagód1. Herbatniki rozdrabniamy w blenderze. Pół kostki masła roztapiamy w rondelku. Do herbatników wsypujemy cukier, cynamon i wlewamy roztopione masło. Dokładnie miksujemy, wysypujemy na blachę i pieczemy w 120*C 12 minut.2. Ser, jajka, wyciśniętą cytrynę i startą skórkę z cytryny dokładnie miksujemy, dodajemy cukier i ucieramy, aż masa będzie gęsta i kremowa.3. Masę wylać na spód i rozprowadzić. Jagódki rozsypać na cieście. Piec ok 50 minut w 160*C. Po upieczeniu wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.