Wykonanie
Kolejna
wędlina którą szczerze polecam -
schab parzony w ziołach. Kruchy, soczysty, zdrowy i bardzo smaczny.Składniki:1 kg
schabu1 łyżeczka
tymianku1 łyżeczka
majeranku1 1/2 łyżeczki
soli1/2 łyżeczki
bazyliipieprzgałka muszkatołowakurkumacurryściereczka bawełniana i sznurek1.
Schab dokładnie myjemy i nakłuwamy widelcem.
Przyprawy mieszamy ze sobą i obficie posypujemy nimi
mięso.
Schab kładziemy na ścierce i ciasno zwijamy w ,,
cukierka", boki związujemy sznurkiem i tak przygotowane
mięso wkładamy na noc do lodówki.
2.
Mięso możemy gotować w parowarze albo w innym naczyniu z
wodą i końcówką do parzenia. Cały proces na 1 kg
mięsa powinien trwać ok 1 godz. Po sparowaniu
mięso studzimy, następnie odwijamy ze ściereczki i kroimy.