Wykonanie
            Dzisiaj pomysł na szybką przystawkę. Faszerowane 
grzyby Portobello. Są moim zdaniem smaczniejsze od zwykłych 
pieczarek, a dzięki swojej wielkości, łatwiejsze do faszerowania. Jeżeli podajemy je jako przystawkę lub przekąskę, warto po upieczeniu podzielić każdy na cztery części. Jeżeli podamy taki 
grzyb w całości z dużą porcją 
sałaty - będziemy 
mieli całkiem solidne danie np na lunch.

składniki
oliwa z oliwek,
sól, 
pieprzfarsz:125 g 
mozzarelli2 łyżeczki pasty z 
suszonych pomidorów (lub posiekanych 
suszonych pomidorów)1/2 łyżeczki 
pieprzu8 
oliwekkilka liści 
bazylii1 łyżeczka 
oreganosól do smakuPrzygotowanieRozgrzać piekarnik do 180 st. C. 
Mozzarellę pokroić w drobną kostkę, 
oliwki i 
bazylię posiekać. Wszystkie składniki farszu wymieszać. 
Grzyby umyć i osuszyć.Nóżki 
grzybów wyłamać lub wyciąć, nie będą nam potrzebne. Do miseczki nalać 
oliwy z 
solą i 
pieprzem i dokładnie obtoczyć w niej każdy kapelusz. Ułożyć kapelusze na blaszce "miseczką " do dołu. podpiekać ok 5 minut . Po tym czasie 
grzyby odwrócić miseczką do góry, nałożyć farsz i piec kolejne 5 minut lub tak długo aż 
grzyby będą miękkie a 
ser się roztopi.Podawać z 
zieloną sałatą. Smacznego!







