Wykonanie
            Jesień! Czyli sezon, w którym ciepłe śniadanka na słodko je się pod kocem, z 
kubiem ciepłej 
kawy i puchatymi skarpetami na nogach. Ten przepis to doskonała przejściówka 
między porami roku, osiągnięta dzięki letnim, 
słonecznym brzoskwiniom i 
wiórkom kokosowym w połączeniu z chrupiącą kruszonką. Koniecznie musicie się skusić!Składniki na porcję dla 1 osoby.► brzosk 
winie [ 85 g / 1 sztuka ]► 
masło [1 2 g /niepełna łyżka ]► 
wiórki kokosowe [ 5 g /łyżka ]► 
płatki żytnie [ 25 g / 2,5 łyżki ]► 
mąka żytnia razowa [ łyżeczka ]► 
cukier brązowy [ 3g /pół łyżeczki ]► 
jogurt grecki 0 % [100 g]
Brzoskwinię umyć, osuszyć, opcjonalnie obrać (ja zostawiam skórkę) i pokroić w grubą kostkę.Z 
płatków, 
masła, 
cukru, 
mąki i wiórków utrzeć palcami kruszonkę, składniki powinny się połączyć i zbijać w grudki.W naczyniu do zapiekania wyłożyć 
owoce i posypać żytnio-
kokosową masą.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 15-20 min.Podawać na gorąco, z 
jogurtem schłodzonym w lodówce.