Wykonanie
Przepis, który zapewnił mi wygraną w konkursie FRoSTY na najlepszy wiosenny koktajl
szpinakowy, organizowanym z okazji dnia
szpinaku :)Koktajl w sam raz na ciepłe dni - orzeźwiający dzięki smoothie i listkom
mięty a do tego w cudownych wiosennych kolorach.

SKŁADNIKI: (3-4 porcje)Koktajl
szpinakowy:1 szkl
szpinaku siekanego Frosta (rozmrożonego)1 dojrzały
banan1/2
jabłka1/2 szkl
jogurtu naturalnego3-4 listki
mięty1 łyżeczka
miodu lub
cukru z prawdziwą
waniliąJabłko i
banana obieramy ze skórki i kroimy. Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.Smoothie
malinowe:20 dag mrożonych
malin (nie rozmrożonych)1/2 szkl
jogurtu naturalnegoWszystkie składniki miksujemy w blenderze z funkcją kruszenia
lodu.Do szklanek wlewamy przy pomocą łyżki na zmianę warstwę
szpinakową i
malinową. Ozdabiamy listkami świeżej
mięty.