Wykonanie

Idealna propozycja na kolację lub lekki obiad. My uwielbiamy
sałaty na różne sposoby, wręcz- wszystkie możliwe sposoby... Różne zestawy, różne sosy. Dzisiejszy jest na bazie
jogurtu greckiego z
serem Grana Padano. W połączeniu z grillowanym
kurczakiem oraz dodatkiem
płatków tartego
sera - pychota.Składniki na 4 porcje:- 1 główka
sałaty lodowej- 2 piersi od
kurczaka-
zioła prowansalskie- mielony
czosnek-
pieprz, odrobina
soliSkładniki sosu:- ok.200g
jogurtu (u mnie grecki)- 1 łyżeczka
majonezu (nie trzeba)- 5 łyżeczek
startego sera Grana Padano lub
Parmezanu- świeżo mielony
pieprz+ wiórki
sera Grano Padano lub
Parmezanu (nie trzeba)-
pomidorki koktajlowe (u mnie duży, pokrojony na ósemki)
Mięso umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Usmażyć na grillowej patelni (lub zwykłej), doprawić odrobiną
soli,
ziołami prowansalskimi oraz
pieprzem.Przygotować sobie sos. W tym celu wymieszać w miseczce:
jogurt z
majonezem, dodać
starty ser i doprawić świeżo mielonym
pieprzem.
Sałatę rozdrobnić do miski, zalać przygotowanym sosem i wymieszać.Na talerze nakładać porcje
sałaty, wyłożyć na nie po kilka kawałków
mięsa i dodać
pomidorki. Można również posypać startymi wiórkami
sera.



Wersja mini.Smacznego ;-)