Wykonanie

Surówka , która baaardzo nam zasmakowała. Myślę, że przypadnie Wam również do gustu, pod warunkiem oczywiście , że lubicie konkretne , wyraźne smaki. Ta jest bardzo wyraźna.
Słodycz kukurydzy w połączeniu z
czosnkiem i
kolorowym pieprzem ( uwielbiam ten
pieprz, jest cudny, dużo lepszy niż czarny, jakby
bardziej pikantny). Tak więc danie konkretne, idealne zarówno jako dodatek do obiadu ale także jako samodzielna potrawa. Przy tym piękne - kolorowe. Zachęcam do wypróbowania. :-)Składniki:- średnia
kapusta pekińska- puszka
kukurydzy- 1 duży ząbek
czosnku- 1/2 strąka
papryki- świeżo mielony
kolorowy pieprz ( ok.1 łyżeczki)-
sól do smaku ( ok. 1/2 płaskiej łyżeczki)- 2 łyżki
majonezu- 1 mały
jogurt naturalny ( 200-250g)-
szczypiorek ( wedle uznania)
Kapustę drobno pokroić wrzucić do miski. Dodać do niej odsączoną
kukurydzę i pokrojoną w kostkę
paprykę.
Sos czosnkowy:Do mniejszej miseczki zmiażdżyć obrany ząbek
czosnku, dodać
sól, świeżo zmielony
kolorowy pieprz- dość sporo, ok.1 łyżeczki, 2 łyżki
majonezu i
jogurt naturalny. Całość wymieszać.


Sos wlać do miski z
kapustą i zamieszać , doprawić jeszcze ewentualnie do smaku, posypać
szczypiorkiem i podawać.



Smacznego :-)